Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
28 Şubat Rüzgârından 15 Temmuz Kasırgasına Bir Yolculuk Bilim Hayatımd

28 Şubat Rüzgârından 15 Temmuz Kasırgasına Bir Yolculuk Bilim Hayatımdan Trajikomik Kareler

Stok Kodu
9786256714106
Boyut
16x24
Sayfa Sayısı
475
Baskı
1
Basım Tarihi
2023
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
300,00TL
%17 İNDİRİM
249,00TL
Taksitli fiyat : 9 x 30,43TL
Stokta var
9786256714106
963667
28 Şubat Rüzgârından 15 Temmuz Kasırgasına Bir Yolculuk Bilim Hayatımdan Trajikomik Kareler
28 Şubat Rüzgârından 15 Temmuz Kasırgasına Bir Yolculuk Bilim Hayatımdan Trajikomik Kareler
249.00

Hatıralar, ibret dolu yönleriyle sahipleri açısından inişli çıkışlı bir hayat yolculuğudur. 1960'da Sakarya ili, Taraklı ilçesinin şirin ama yoksul bir köyünde doğan Ali Seyyar, uzun bir gurbet hayatından sonra memleketine temelli dönüş yapar. Bir akademisyen kimliğiyle engelli ve yaşlılara yönelik bakım güvence modelleri, sosyal bakım sigortası, sosyal ve manevî bakım, engelli dostu sosyal politikalar, İşyerinde maneviyat ve manevî sosyal hizmetler gibi Türkiye'ye kazandırdığı yeni kavramlar ile bu alanla ilgili orijinal eserler ve farklı uygulamalar kazandıran örnek ve idealist bir bilim insanıdır.
28 Şubat döneminin olağanüstü şartlarından dolayı “mürteci❞ olduğu gerekçesiyle akademik hayatına birçok engel konulur. Melun 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ise yargısız bir şekilde "FETÖ❞ ile iltisaklı iddiasıyla Sakarya Üniversitesinden ihraç edilir. Daha sonra savcılık tarafından kendisine "silahlı terör örgütü❞ üyesi olmaktan dolayı ağır ceza mahkemesinde dava açılır. Kesinleşmiş Beraat sayesinde bütün iddiaların yersiz ve akıl dışı olduğu anlaşılır. İftiraya uğrayıp yıllarca mağduriyet yaşayan ve Türkiye'de ilk kayıtlı "işsiz profesör" olarak tarihe geçen Ali Seyyar, bu biyografik kitabında düşündürücü olayların muhatabı olarak kendi hayatı ile ilgili “Burası Türkiye” dedirten şaşırtıcı ve bir o kadar da çarpıcı bilgiler sunar.
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına yakın bir dönemde yaşanan bu talihsiz olayların bizzat şahidi olan Ali Seyyar'ın yaşadıkları, görüp işittikleri ve anlattıkları, Türk siyaset ve eğitim tarihi açısından önem arz ediyor. Almanya'da daha öğrencilik döneminden beri Anadolu insanına hizmet etmek isteyen Ali Seyyar, Türkiye'ye temelli dönüş yaptıktan sonra bambaşka gerçeklerle karşılaşır. Nispeten kazasız ve belasız olarak atlattığı 28 Şubat sürecinden sonra hükümete sosyal politika alanında danışmanlık yaparak, dezavantajlı vatandaşların lehine olan akademik bilgi ve tecrübelerini siyaset sahnesine taşımada başarılı olmasına olur ama bu sefer de 15 Temmuz felaketinin mağduru olur.
Fırtına gibi geçen hüzünlü yıllar, Ali Seyyar'ın hayatını sarsar. Bazen öz vatanında gurbet duygusuna kapılır ve maneviyata sarılmak suretiyle yine de geleceğe ümitle bakmasını bilir. Trajikomik olaylar, ilginç mekânlar, resmî kurumlar, mahkeme koridorları, çelişkili ve çarpıcı yargılamalar, dönemin en etkin siyasetçilerinin, bürokratlarının, savcılarının, hâkimlerinin ve üniversite yöneticilerinin çevresinde gelişir. İyi ve doğru anlaşılması açısından tarihe mal olmuş hadiseleri mercek altına almak isteyen herkes, Ali Seyyar'ın ayrıntılara ilişkin samimî açıklamalarını da dikkate almalıdır.

Kapat