Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Alevilik ve Çoğul Hiyerarşi - Halkkitabevi

Alevilik ve Çoğul Hiyerarşiİktidarsız Bir İktidara Açılan Çoğul Rıza Kapıları

Stok Kodu
9789944387811
Boyut
14x21
Sayfa Sayısı
344
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2020-05
Resimleyen
92c99769868f48e39e23b6cd32142e22
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
320,00TL
%17 İNDİRİM
265,60TL
Taksitli fiyat : 9 x 32,46TL
Stokta var
9789944387811
751056
Alevilik ve Çoğul Hiyerarşi
Alevilik ve Çoğul Hiyerarşi İktidarsız Bir İktidara Açılan Çoğul Rıza Kapıları
265.60

Üzerimizde iktidar kurmak isteyen o kadar çok dünyevi güç var ki; kimi gözümüzü bağlar, kimi kulağımızı şişirir ama hepsi de hakikati eğip bükerler. Peki, toplumsal hayatın ‘iktidarsız bir iktidara' açılan ve farklılıkların doğallığını koruyabilen çoklu rıza kapıları; iktidarın soğuk demirlerini ve somurtuk mahkeme duvarlarını aşarak, çiçek kokulu bahçelerden, rengârenk bir hayata bizi ulaştırırsa, dünya ve hayat şimdiki gibi cehennem değil, cennet olmaz mı? İşte ‘İktidarsız bir iktidara' açılan çoklu rıza kapılarının kadim anahtarları, Alevilik inancı içinde mevcuttur. Üzerinde çalıştığımız konu, tam da budur.

Hayat, hepimize dayatılan zorunluluk kalıplarıyla daraltılmakta ve doğal akışından saptırılmaktadır. Neye zorunlu olup neye zorunlu olmadığımıza, karar verme hakkımız, ellerimizden kurnazca veya zorla alınmaktadır. Zorunluluklarınız hakkında, keskin ve berrak yanıtlara ihtiyacınız varsa, aklınızdaki düşünce kanallarını geçmişin tortulaşmış pıhtılarıyla tıkayan kapalı kapıları kırıp patlatmak ve yeni düşünce kanallarını açmak zorundasınız.

Eğer, geçmişin kalıplaşmış kavramlarını aşmak ve insanlığın özüne uygun, insanı insanlaştırmakta ısrar eden kavramlarla düşünceler üretmek ihtiyacını hissediyorsanız, doğru yola girmişsiniz demektir.

Süregiden hayatı kabul edenlerle, bu hâl ve gidişi reddeden ve eleştirenler arasında teolojik ve sosyolojik bir uçurum vardır. Mevcut hilekâr zorba yaşam, insanlığı hak ve hakikatten uzaklaştırmaktadır. Denetimle güdülenen toplumsal alan, kötülüğün; inançta, ahlâkta, sanatta ve günlük çıkarlarda iktidarlaşmasına sonuna kadar açılmıştır.

Çağımızın devrimci dervişleri zorunlu olarak, “İktidarsız Bir İktidarı” hedeflemek zorundadır.
Devrimci dervişler, toplumdan ve hayattan uzak, bir kenara çekilip erecek ve olgunlaşacak değillerdir. Tam tersine onlar, toplumun tam kalbinde ve atardamarlarında dolaşan bir cesaret ve bilgelikle, toplumsal kültürün çürüyen ölü hücrelerine karşı amansız bir etkinliği yaygınlaştırmakla sorumludurlar.

Kapat