Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Asit-Baz Dengesi Bozuklukları ve Tedavisi - Halkkitabevi

Asit-Baz Dengesi Bozuklukları ve Tedavisi

Stok Kodu
9789758778072
Boyut
14x20
Sayfa Sayısı
117
Basım Tarihi
2003
Resimleyen
71a6dff155c3412487c29fa6f4de6d98
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
1. Hamur
Dili
Türkçe
9789758778072
368686
Asit-Baz Dengesi Bozuklukları ve Tedavisi
Asit-Baz Dengesi Bozuklukları ve Tedavisi
8.30

Asit-baz dengesi birçok hekimin gözünden kaçan, aslında çok basit olmasına rağmen, sanki karmaşık ve anlaşılması zor olduğu sanılan bir konudur. Asitbaz dengesi anestezioloji ve reanimasyon uzmanlarının, dahiliye yoğunbakım hekimlerinin, pediatristlerin, nörologların, nefrologların, pulmonologların ve cerrahların çok iyi bilmesi gereken bir konudur. Yeterli laboratuvar hizmetlerinin olması, hastanın ve konunun takibi, için olmazsa olmaz unsurdur. Kan gazlarının çalışılabilmesi, yeterli teknik bilgiye, teknik donanıma ve teknik kapasiteye sahip sağlık personelini gerektirir. Kan gazları çalışmak, asit-baz dengesinin saptanmasında fikir sahibi olmak için yeterli ve detaylı parametreleri içerir.

Asid-baz dengesi, bozuklukları ve tedavisi belli bir akış zinciri içinde ve belli bir mantık silsilesiyle yazıldı. Önce sudan başlıyarak olayın biyokimyasal yönü irdelendi. Sonra işin fizyolojik yönü ortaya kondu. Daha sonra klinik yön tanımlandı ve bozukluklar sıralandı. Daha sonraki safha bu klinik bozukluğun tedavisi idi. En son yenidoğanda konjenital hastalıklarla birlikte giden asit-baz dengesi, bozuklukları ve tedavisi ile ilgili bilgiler kondu.

Bu eserin her yeri, konu atlanmadan okunması konuya hakim olma açısından kaçınılmazdır. Kitapta aynı konu, farklı yönlerden ineelenebilmesi için, değişik açılardan tekrar tekrar ortaya konmuştur. Kitabın sonuna, fikir alıştırması yapmak için, asit-baz dengesi ile ilgili problemler konulmuştur.
Kitapta geçen hidrojen, hidrojen iyonunu (H+), bikarbonat, bikarbonat iyonunu (HCO3), klor, klor iyonunu (CI), sodyum, sodyum iyonunu (Na+), potasyum, potasyum iyonunu (K+) temsil etmektedir. Arteriyel parsiyel karbondioksit basıncı PaC02 ile gösterilmiştir. Hiperkapni ile artmış arteriyel karbondioksit gerilimi (tension), hipokapni ile ise azalmış arteriyel karbondioksit gerilimi (tension) kastedilmiştir.

Kapat