Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Athena’nın İntikamı - Halkkitabevi

Athena’nın İntikamı(Çocuklar İçin Felsefe: Geniş Omuzlu Platon’un Maceraları 6)

Stok Kodu
9786054463411
Boyut
16x22
Sayfa Sayısı
48
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2012-08
Çeviren
Dilek Yılmaz
Resimleyen
d7106da5b1334f40a1007b0ebb81fa5b
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
1. Hamur
Dili
Türkçe
Orijinal Adı
La Vendetta Di Atena
100,00TL
%5 İNDİRİM
95,00TL
Taksitli fiyat : 9 x 11,61TL
Stokta var
9786054463411
375188
Athena’nın İntikamı
Athena’nın İntikamı (Çocuklar İçin Felsefe: Geniş Omuzlu Platon’un Maceraları 6)
95.00

Sekiz kitaplık "Çocuklar İçin Felsefe: Geniş Omuzlu Platon'un Maceraları" serisinin altıncı kitabı Athena'nın İntikamı'nda, Olimpos'ta büyük bir eğlence düzenlenir; ancak Güneş Tanrısı Apollon katılmamıştır çünkü koruma altına aldığı Geniş Omuz için endişelenmektedir. Sokrates'in karısı Santippe, felsefenin gereksizliğini ve kocası gibi filozofların işe yaramaz tembeller olduklarını sürekli tekrar etmektedir. Apollon, Geniş Omuz'un bu sözlerden olumsuz etkilemesinden korkmaktadır ve Bilgelik Tanrıçası Athena'dan yardım ister. Athena, Geniş Omuz'un ve Santippe'nin rüyalarına girip onları geçmiş ile gelecek arasında eğlenceli seyahatlere götürerek onlara felsefenin önemini anlatmaya çalışır. Peki, tüm bunlar Santippe'nin kişiliğini biraz olsun yumuşatabilecek midir?

Bu hikaye Plutarkhos ve Aulus Gellius gibi eski tarihçilerin aktardığı kısa öykülerden esinlenerek Antik Çağ filozoflarının hayatlarına ışık tutmaktadır.

"Çocuklar İçin Felsefe: Geniş Omuzlu Platon'un Maceraları" serisi geniş omuzlu, küçük Platon'un maceraları aracılığıyla genç okuyucuların ilgisini Batı felsefesinin klasiklerine çekmeyi ve onları felsefeye yakınlaştırmayı amaçlamaktadır. Her bir kitap, felsefenin beşiği sayılan Antik Yunan döneminin eserlerine veya olaylarına dayandırılmıştır. Serinin temel esin kaynağı, Platon'un kaleme aldığı, Sokrates'in de görüşlerini içeren Sokrates'in Savunması, Devlet ve Şölen gibi eserlerdir. Bunların yanısıra, metinleri günümüze ulaşamasa da, ünlü Antik Yunan tarihçilerinin hikayelerinde can bulan, Thales, Anaksimenes ve Zenon gibi filozofların görüşlerine de bu renkli, eğlenceli ve eğitici maceralarda yer verilmiştir.

Kapat