Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Babıali’de Cinayet - Halkkitabevi

Babıali’de CinayetGazeteciyi Kim Öldürdü?

Stok Kodu
9786052980743
Boyut
14x20
Sayfa Sayısı
232
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
2
Basım Tarihi
2017-05
Resimleyen
8356a1083a73497a8855f9190d3691fe
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
9786052980743
553369
Babıali’de Cinayet
Babıali’de Cinayet Gazeteciyi Kim Öldürdü?
37.20

Küre gazetesinin ünlü köşe yazarı Kahraman Karaman ölümle tehdit edilmektedir. Gazetenin patronuyla beraber hükümetle gizli bir pazarlık içinde olan Karaman'ın peşinde acaba kim vardır? Küresel şirketler, cemaat, büyük medya patronları, hükümet ve emniyet arasındaki hesaplaşmayla Karaman'ın karanlık geçmişi arasındaki ilişki nedir?

Usta gazeteci-yazar Haluk Şahin'in, Babıali'de Cinayet: Gazeteciyi Kim Öldürdü? adlı romanı, Türk basınının yakın tarihinin karanlık taraflarına ışık tutuyor. Yeni Babıâli, yani medyanın iç yüzünü anlatan Şahin, gazeteciliğin son 10 yılda nasıl yozlaştığının altını çiziyor. Babıali'de Cinayet: Gazeteciyi Kim Öldürdü? hiç düşürmediği temposu ve yakıcı ironisiyle soluk soluğa okunan bir roman.

“Sürükleyici bir romandan çok daha fazlası. Gelecekte ‘Türkiye'de medya nasıl çökertildi?' diye soranlara ‘Haluk Şahin'in romanını oku öğren!' diyecekler.”

- Uğur Dündar

“Böyle bir kitabı ancak mesleki geçmişine ve aynaya rahatça bakabilecek Haluk Şahin gibi bir gazeteci yazabilirdi. Babıâli'de Cinayet: Gazeteciyi Kim Öldürdü? kitabı aslında gazeteciliğin nasıl öldürüldüğünü anlatan bir roman. Ama benim kuşağım için adeta bir anı kitabı. Ben, o meslek katillerinin hepsini gördüm, tanıyorum, isim isim sayabilirim. Okuduğunuzda hepsi size tanıdık gelecek.”

- Nedim Şener

“Bir solukta okunan bir polisiye bu. Fakat hem güncel, hem toplumsal, hem olay örgüsünün akışı içinde kahramanların iç dünyalarının da irdelendiği bir yapıt söz konusu olan. Bu türün ille de daha önceki zamanlardan ustaları aranacak olursa, ben öncelikle Suç ve Ceza ile Dostoyevski derim. Babıâli'de Cinayet'in kahramanları aramızda dolaşıyor. Pek çoğumuz onlarda kendilerinden az ya da çok izler bulacaktır.”

- Ataol Behramoğlu

“Ahmet Hamdi'den, Yakup Kadri'den, Tahsin Yücel'den aldığım edebi hazzı; günümüzde geçen ve hepimizi delip geçen konuları okurken hissetmek... Muhtemelen son on yılda Türkçede yazılmış en güzel roman.”

- Ateş İlyas Başsoy

Kapat