Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Delilleriyle Kadın ve Aile İlmihali (Ciltli, Şamua) - Halkkitabevi

Delilleriyle Kadın ve Aile İlmihali (Ciltli, Şamua)

Stok Kodu
3990000027337
Boyut
17.00x24.00
Sayfa Sayısı
549
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
18
Basım Tarihi
2018
Resimleyen
30fb57e19b7d46318f88a772a3dd1eb3
Kapak Türü
Ciltli
Kağıt Türü
Şamua
Dili
Türkçe
3990000027337
659205
Delilleriyle Kadın ve Aile İlmihali (Ciltli, Şamua)
Delilleriyle Kadın ve Aile İlmihali (Ciltli, Şamua)
53.90

İslam dininin düşmanları özellikle kadın konusunu istismar etmekte ve buradan hareketle dini hayat etrafında şüpheler oluşturmaya çalıştırmaktadırlar. Bunun için elinizdeki bu esere öncelikle İslam'dan ve sonra çağlar boyu cahiliye toplumlarında kadına hangi gözle bakıldığı konusu üzerinde durulmuş ve böylece İslamın kadına ne kadar yüksek bir statü kazandırdığı anlaşılsın istenmiştir.

Yine yeri geldikçe kadın üzerinden İslam'a yapılan karşı hücumlar dile getirilmiş ve bunlara gereken cevaplar verilmiştir. Bunun arkasından sağlam bir iman ve sahih bir inanç sahibi olmanın ön şartı olan Akaid konuları üzerinde durulmuştur. İbadet bölümünde ise ilmihal konuları en müteber kaynaklardan istifade edilerek hazırlanmış ve kadınalara ait özel haller detaylı bir şekilde anlatılmıştır.

Bunun arkasından "Davet ve Cihad" başlığı altında Müslüman hanımlara İslamı yayma konusunda üzerine düşen görevler hatırlatılmıştır. Daha sonra evlilik ve bununla alakalı konular çok detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Bunun akabinde tesettür konusu yani Müslüman kadının örtüsünün nasıl olması gerektiği meselesi özel bir bölüm olarak anlatılmıştır. Daha sonra "Kadın ve Cinsellik" , "Kadın ve Sağlık" "Kadın Sosyal Konumu", "Kadınlarla ilgili Batıl İnanç ve Gelenekler" başlıklı konular anlatılarak kitap tamamlanmıştır.

Ayrıca konular işlendikten sonra yer yer soru-cevap metodu kullanılarak o konuda sıkça sorulan sualler sorularak cevapları verilmiştir. Konuların hazırlanmasında Hanefi Fıkhı esas alınmıştır. Hanefi Fıkıh kitaplarından da daha çok Fetavayı Hindiye ve ibni Abidin kaynak olarak kullanılmıştır. Ayrıca son devir Osmanlı ulemasından Ömer Nasuhi Bilmen'in "Büyük İslam İlmihali" ve "Hukuk-i İslamiye Kamusu" isimli kitaplarına da müracaat edilmiştir. Bunun yanında Şafi mezhebinin ayrıldığı noktalara özellikle ibadet bölümünde işaret edilmiştir.

Kapat