Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Dijital Kültürde Çocuk Yetiştirmek - Halkkitabevi

Dijital Kültürde Çocuk Yetiştirmek21. Yüzyıl Anne Babalarının Başucu Kitabı

Stok Kodu
9786059393416
Boyut
14x21
Sayfa Sayısı
1
Baskı
1
Basım Tarihi
2018-04
Resimleyen
21766e9297fe46bc98f2c11f6ad239c8
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
1. Hamur
Dili
Türkçe
9786059393416
571227
Dijital Kültürde Çocuk Yetiştirmek
Dijital Kültürde Çocuk Yetiştirmek 21. Yüzyıl Anne Babalarının Başucu Kitabı
16.00

Teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık gibi dijital kültürün tehlikelerine karşı teknoloji kullanım kültürü oluşturma, dijital kültür içinde yetişen çocukların sorunları ve ailelerin sorumlulukları konularında yazılmış Türkiye’nin ilk araştırma ve derleme kitabı

  • Dijital yaşam, dijital kültür, dijital gelecek nedir?
  • Çocuğumun dijital yaşamda asıl ihtiyacı nedir ve ona nasıl dijital rehber olabilirim?
  • Çocuğum ve ben dijital geleceğe hazır mıyız?
  • Çocuğumun siber zorbalığa maruz kaldığını nasıl anlarım?
  • Çocuğumun internet, sosyal medya ve dijital oyun bağımlısı olup olmadığını nasıl anlarım?
  • Siber zorbalığa maruz kalmış, internet, sosyal medya ve dijital oyun bağımlısı çocuğuma nasıl destek olmalıyım?
  • Aile içinde dijital kültür nasıl kazandırılabilir?
  • Çocuğuma dijital kültür kazandırma konusunda, bana düşen görev ve sorumluluklar nelerdir?
  • Dijital kültürün tehlikelerine yönelik benimle benzer sorunları yaşamış ve bu sorunlara çözümler üretmiş anne babaların deneyimleri nelerdir?

Dijital kültürde çocuklarınız ile yaşadığınızı gündelik sorunlara çözüm ararken, sizler de bu gibi soruları kendinize soruyorsanız ve cevaplar arıyorsanız, 21. yüzyılın anne babası olmanın getirdiği zorluklarla baş başasınız demektir.

Dijital yaşam, dijital kültür, dijital gelecek gibi kavramların ne ifade ettiği ve çocuklarına nasıl destek olmaları gerektiği anne babalar tarafından bilinmediğinden, bu durum çocuklarda fiziksel ve psikolojik birçok soruna sebep olabilecek otoriter, yasaklayıcı, aşırı koruyucu anne baba tutumlarının sergilenmesine yol açabilmektedir.

Bu kitap anne ve babalara; teknoloji bağımlılığı ve siber zorbalık gibi dijital kültürün tehlikelerine karşı teknoloji kullanım kültürü oluşturma, dijital kültür içinde yetişen çocukların sorunları ve ailelerin sorumlulukları konularında bilimsel bilgiler sunmak, yaşanmış somut örneklerle dijital kültürün tehlikelerine yönelik benzer sorunları yaşamış ve bu sorunlara çözümler üretmiş anne babaların deneyimlerini paylaşmak, çocuk psikologları ve psikolojik danışmanların tavsiyeleri ile çocuklarına dijital yaşamda rehber olabilmeleri için yardımcı olmak amacıyla yazıldı. Peki, siz anne babası olarak çocuğunuzun dijital rehberi olmaya hazır mısınız?

Bu kitapta dijital kültürde çocuk yetiştirme konusunda; 6 çocuk psikoloğu ve 20 psikolojik danışman ile yapılan görüşmelerden elde edilen tavsiyeleri, yazı ve röportajlarda 25 konuk yazarın paylaştığı yaşanmış somut örnekleriyle anne baba deneyimlerini, bilimsel makale ve tezlerden elde edilen önerileri bulacaksınız.

Neler Dediler?
Yusuf Yıldırım’ın hazırladığı “Dijital Kültürde Çocuk Yetiştirmek” adlı bu yayını anne babalara, ebeveynlere rehberlik yapabilecek bir kitap olmasından öte çeviriden uzak, içinde yaşadığı kültürel özellik ve değerleri dikkate alan ve özellikle toplumda dezavantajlı grupların ihtiyaçlarına cevap vermesi yönünden özgün bir değer taşımaktadır. Kendisini kutluyor, kendisinden toplumu bilinçlendirecek, ulusal kültüre katkı getirecek yayınlarını çoğaltmasını diliyorum.

Prof. Dr. Coşkun Bayrak

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı

Anne ve babalara; dijital yaşamda çocuk yetiştirmek konusunda bilimsel bilgiler sunmak, yaşanmış somut örneklerle anne baba deneyimlerini paylaşmak, uzman tavsiyeleriyle dijital yaşamda çocuk yetiştirmenin aile içinde nasıl ele alınması gerektiğini ortaya koymak, çocuk psikologları ve psikolojik danışmanların tavsiyeleri ile anne ve babaların çocuklarına karşı nasıl bir rol model olabilecekleri ile ilgili tavsiyeler sunmak amacıyla kaleme alınmış bu kitabı ben çok yararlı buluyorum. Bu kitap, çocuklarımızı daha iyi anlamamızı, çocuk psikologları ve psikolojik danışmanların tavsiyeleri ile dijital yaşamda anne baba olmanın gerektirdiği görev ve sorumlulukları öğrenmemizi, paylaşılan yazı ve röportajları ile dijital kültürün tehlikelerine karşı yaşanmış somut örnekler sunarak çocuklarımıza yönelik empati geliştirmemizi sağlıyor. Dijital yaşamda anne babalara rehber olma konusunda, Yusuf Yıldırım’ın bu kitabının büyük bir gereksinimi karşıladığına inanıyorum ve okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Bülent Üzmez

Eskişehir Tepebaşı İlçesi Milli Eğitim Müdürü

Kapat