Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Düşüncenin Enleri (4 Kitap Takım) - Halkkitabevi Düşüncenin Enleri (4 Kitap Takım) - Halkkitabevi

Düşüncenin Enleri (4 Kitap Takım)

Stok Kodu
9786059621830
Boyut
13.50x21.00
Sayfa Sayısı
488
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2020-03
Resimleyen
b1c98f08cc6e4df19bab1bc5eca7e43c
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
9786059621830
707329
Düşüncenin Enleri  (4 Kitap Takım)
Düşüncenin Enleri (4 Kitap Takım)
60.00

Platon/Bilgi, Ruh ve Devlet

Platon, İÖ. 427 yılında, büyük Peloponnesos Savaşının başlarında doğdu. 81 yıllık ömrüne bugün dahi felsefe tarihinin şah eserleri sayılan Diyaloglar'ını miras bıraktı.

Platon'un, hocası Sokrates'le ilişkisi ve çevresi, idealar teorisi, Syrakusa deneyimi; bilgi kuramı ve diyalektik anlayışı; psikoloji ve kozmolojisi eserde ele alınan konulardandır.

Antikçağ ve Platon uzmanı, İngiliz felsefeci Alfred Edward Taylor'ın bu değerli çalışmasını, Cengiz İskender Özkan'ın çevirisi ile sunuyoruz.

Sokrates/İroni, İnfaz ve Etik

Bu kitap, felsefe tarihinin büyük düşünürü Sokrates'in hayatına ve felsefesine kısa bir giriş yapma niyetindedir. Sokrates gibi büyük bir şahsiyetin düşünsel gelişimini izlemek güç bir iş ve Taylor, bu güç işe girişiyor. Yazar, Sokrates'in üç tarihî kaynağından, Platon, Aristofanes ve Ksenofon'dan beslenen entelektüel bir biyografi ortaya koyuyor.

Aristoteles/Varlık, Erdem ve Yöntem

Alfred Edward Taylor'ın bu eseri, Aristoteles'in hayatını ve felsefesini anlaşılır ve akıcı bir biçimde ele almaktadır. Taylor, onun düşüncelerinin soyut analizi ve ardı ardına listelenmesi ile yetinmez, filozofun düşüncelerini kuran ögeleri analitik bir ruhla araştırır; bunu yaparken de hem tarihsel arka planı hem de içinde bulunulan zamanın problemlerini dikkate alır.

Epikuros/ Madde, Haz ve İnsan

Yine Epikuros'un fikirlerinin çeşitli ahlak felsefeleri, Hristiyanlık düşüncesi, astronomi ve hatta evrim tartışmalarıyla ilişkilendirilmesi, okura farklı bakış açıları sunmaktadır.

Alfred Edward Taylor'ın bu değerli çalışmasını, Cengiz Çakmak'ın Sunuşu ve Ceyda Üstünel çevirisi ile sunuyoruz.

Kapat