Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Felsefe Sınıfta - Halkkitabevi

Felsefe Sınıfta

Stok Kodu
9786057152923
Boyut
13.5x21
Sayfa Sayısı
348
Baskı
1
Basım Tarihi
2023-05
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
200,00TL
%20 İNDİRİM
160,00TL
Taksitli fiyat : 9 x 19,56TL
Stokta var
9786057152923
944184
Felsefe Sınıfta
Felsefe Sınıfta
160.00

Çocuklar için Felsefe (P4C) eğitim metodunun kurucusu Amerikalı filozof Matthew Lipman ve arkadaşlarının kaleminden çıkan bir başucu eseri olan bu kitap, felsefi düşüncenin çocukların eğitiminde nasıl kullanılabileceğini gösteriyor. Kitap, ökullarda öğretilenin konu değil, düşünme biçimleri olduğu (ve olmaması gerektiği) varsayımıyla başlar. Ana nokta, sınıfın bir sorgulama topluluğuna dönüştürülmesi gerektiği ve bunu yapmaya çocuklarla başlanabileceğidir.

Eser, eğitimcilerin sınıfta felsefi bir ortam oluşturmaları, öğrencilerin sorgulayıcı düşünme yeteneklerini geliştirmeleri ve etik, bilgi, mantık gibi felsefi konuları ele almalarına yardımcı olur. Lipman bu yaklaşımı ile öğrencilerin kendi düşüncelerini ifade etmelerini teşvik ederken, birlikte düşünme ve eleştirel değerlendirme becerilerini geliştirmeye odaklanır. Çocuklar, felsefi sorular ve düşünce deneyimleri aracılığıyla kendi düşüncelerini derinlemesine analiz etme fırsatı bulurlar. Böylece, eleştirel bir zihin yapısı oluşturarak bilgiye daha etkili bir şekilde ulaşabilir ve kendi düşüncelerini daha sağlam temellere dayandırabilirler

Lipman’ın Türkçe’deki ilk eseri olan elinizdeki bu baskı eski bölümlere yapılan eklemelerin yanı sıra yenilerini de içermektedir. Birinci kısım, eğitimde değişim ihtiyacına ve yeni yaklaşımlar geliştirmede felsefi soruşturmanın önemine odaklanır. İkinci kısım, çocuklara yardım etmeye dönük öğretmen davranışları da dâhil olmak üzere müfredatı ve eğitim metodolojisini tartışır. Üçüncü kısım, mantık becerilerinin ve ahlaki yargının geliştirilmesiyle ilgilenir. Kitap çocuklar için etik soruşturmayla ilgili felsefi tema türleri üzerine bir bölümle sona erer: Doğruluk ve adalet, mükemmeliyet ve doğruluk, özgür irade ve determinizm, değişim ve gelişim, hakikat, önemseme, standartlar ve kurallar, düşünme ve kendi başına düşünme. Bu anlamda eğitim, bilgi dağıtma meselesi değildir; insanın birey olarak tekâmülüne yardımcı olma sürecidir.

Kapat