Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Hırsızlık, Karşılıksız Yararlanma ve Yağma Suçları (Ciltli) - Halkkita

Hırsızlık, Karşılıksız Yararlanma ve Yağma Suçları (Ciltli)(Kaçak Elektrik, Su ve Doğalgaz Kullanımı)

Stok Kodu
9786053001935
Boyut
17x25
Sayfa Sayısı
625
Baskı
1
Basım Tarihi
2017-05
Kapak Türü
Ciltli
Kağıt Türü
1. Hamur
9786053001935
860383
Hırsızlık, Karşılıksız Yararlanma ve Yağma Suçları (Ciltli)
Hırsızlık, Karşılıksız Yararlanma ve Yağma Suçları (Ciltli) (Kaçak Elektrik, Su ve Doğalgaz Kullanımı)
154.00

Ülkemizde işlenen suçlar arasında malvarlığına karşı suçlar ilk sırada yer almakta, bu suçların da büyük bir kısmını hırsızlık ve yağma suçları oluşturmaktadır. Keza karşılıksız yararlanma suçuna dönüştürülen kaçak elektrik, doğal gaz ve su kullanımı ile ilgili ciddi sayıda dava dosyası bulunmaktadır.

Bu kitap, tetkik hakimi olarak Yargıtay'da göreve başladığımız günden beri bu suçlarla ilgili edindiğimiz deneyimin bir ürünü olup Cumhuriyet savcıları, hakimler ve avukatların uygulamada karşılaştıkları sorunların çözümüne yardımcı olmak; aynı zamanda hakim ve Cumhuriyet savcısı adaylarının mesleğe hazırlanmasında katkıda bulunmak amacıyla hazırlanmıştır.

Gerek, Türkiye Adalet Akademisinde öğretim görevlisi olarak görev yaptığımız sırada, gerek Türkiye Adalet Akademisinin düzenlediği malvarlığına karşı suçlarla ilgili olarak; ilki Adana, ikincisi Antalya, üçüncüsü Afyon'da yapılan meslek içi eğitim seminerlerinde uygulayıcılar tarafından bize iletilen ve uygulamada en çok karşılaşılan sorunlar da dikkate alınarak çözüm üretilmeye çalışılmıştır. Bizi bu kitabı yazmaya iten önemli nedenlerden biri de hakim ve Cumhuriyet savcısı adaylarımız ile göreve yeni başlayan meslektaşlarımızın ısrarlı istekleri olmuştur.

Kitap üç bölümden oluşmaktadır. Kitabın birinci bölümünde hırsızlık; ikinci bölümünde karşılıksız yararlanma; üçüncü bölümünde ise yağma suçları ele alınmıştır. Ayrıca hırsızlık ve yağma suçlarında 6545 sayılı Yasa ile yapılan değişiklikler (ki bu değişiklikler hırsızlık suçları ile ilgili TCK’nın 142. maddesinin 1. fıkrasında yer alan suçları önemli oranda etkilemiştir), kaçak elektrik, doğal gaz ve su kullanımı ile ilgili fiilleri karşılıksız yararlanma suçu olarak düzenleyen 6352 sayılı Yasa ile yapılan değişiklikler ve son olarak da 6763 sayılı Yasa ile uzlaştırma kurumunda yapılan değişiklikler ele alınmıştır.

Kitapta maddelere ilişkin açıklamalar yapılarak, öğreti ve uygulamadaki farklı görüşlere yer verilmiş, içtihat havuzu yerine kolayca ulaşılmasını sağlamak amacıyla açıklamaların altında her madde ile ilgili Ceza Genel Kurul kararları, Daire kararları, Özel Daireler arasındaki görüş ayrılıkları, ayrıca kişisel görüş ve eleştirilere de yer verilmiştir.

Kapat