Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Hisarüstü Cinayetleri - Halkkitabevi

Hisarüstü Cinayetleri3'lü Çete Maceraları 1

Stok Kodu
9789752894808
Boyut
14x20
Sayfa Sayısı
520
Basım Tarihi
2008
Resimleyen
2330549bd02544cdbc6feb2b7de82aa7
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
9789752894808
513656
Hisarüstü Cinayetleri
Hisarüstü Cinayetleri 3'lü Çete Maceraları 1
13.86

Cüneyt Ülsever gazete sütunlarından ve televizyon ekranlarından yakından tanıdığımız bir kişi. Harvard Üniversitesi gibi ünlü bir eğitim kurumunda doktorasını tamamladıktan sonra çeşitli mali kurumlarda üst aşama yöneticilik yapıp sonunda gazetecilik ve yazarlıkta karar kılmış özgün düşünceleri olan bir düşün adamı.

Ülsever fikirlerini belirtmekte yalnız makaleleriyle yetinmiyor, kitaplarla da düşüncelerini belirtiyor. Bu bağlamda başka kitapları arasında yazdığı iki polisiye kurgulu yapıt Hacı ve Topal Devrimci Cinayeti sağlam ve ilginç kurgusuyla dikkati çekti.

Özellikle kıta Avrupası ve Güney Amerika´da büyük gelişme gösteren siyasi polisiye romanın ülkemizdeki başarılı örneklerinden olan bu iki eseri salt polisiye roman olarak değerlendirirsek, başarılı polisiye kurguya karşın; yazarın bu iki yapıtında kendi siyasal ve toplumsal düşüncelerinin başat bir rol oynadığını söyleyebiliriz.

Ülsever´in bu kez kaleme aldığı Hisarüstü Cinayetleri ise siyasi bir polisiye değil. Tam anlamıyla halis bir polisiye roman. Yazar, bu kez, bir düşün adamı olarak fikirlerini belirtmek için polisiye kurguyu kullanmıyor. Klasik anlamda bir polisiye romanla karşı karşıyayız. Anglosaksonların Whodonit dediği Katil Kim? türünün başarılı bir örneğinde Garip Keto, Bülbül Maho, Mösyö Taho ve çarpıcı bir figür Hiçkimsesiz Kamil´in öykülerini okuyoruz. Polisiye kurgu ve insanı şaşırtan, yürek yakan finaliyle Ülsever´in romanı; son yıllarda başarı çıtasını epeyi yükselten Türk Polisiye romanında dikkati çeken bir aşamayı simgeliyor.

Ülsever, bu yapıtında her ne kadar siyasi mesaj vermese de günümüzün halis polisiye roman yazarları gibi, toplumsal sorunlara, insancıkların dramına değinmemezlik etmiyor ve bunda da polisiye kurgu kadar başarılı oluyor.

- Erol Üyepazarcı

Kapat