Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Bu işlem için üye girişi yapmanız gerekiyor
Hukuk Yargılamasında Güncel Gelişmeler - Sorunlar ve Çözüm Önerileri -

Hukuk Yargılamasında Güncel Gelişmeler - Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Stok Kodu
9789750291173
Boyut
16x24
Sayfa Sayısı
422
Baskı
1
Basım Tarihi
2024-03
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
1. Hamur
620,00TL
Taksitli fiyat : 9 x 75,78TL
Stokta var
9789750291173
983503
Hukuk Yargılamasında Güncel Gelişmeler - Sorunlar ve Çözüm Önerileri
Hukuk Yargılamasında Güncel Gelişmeler - Sorunlar ve Çözüm Önerileri
620.00

Öncelikle, hukukî perspektifini genişletmek isteyen hukukçulara hizmet etmesi ümit edilen bu kitapta, hukuk yargılamasında yaşanan sorunlara çözüm bulunmak istenmiş olup yabancı ülkelerdeki üst kanun yolu mercilerinin (Almanya, Avusturya, İsviçre Federal Mahkemesi ve İsviçre Kanton Mahkemeleri'nin) Türk Hukuku'na temas edebilecek güncel kararlarına yer verilmiştir.
Bunun yanı sıra özelliği bulunan Uyuşmazlık Mahkemesi, Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Hukuk Daireleri kararları ile birlikte Yargıtay Kararları'nın analizlerine de yer verilmiştir. HMK m. 293 hükmü anlamında verilen uzman görüşlerinin özetleri de bu kitapta sunulmuştur.
Uygulamanın yanı sıra akademik dünyaya ilgilendiren hususlara ilişkin eleştirilere de yer verilmiştir. Bu hususlar, akademik dergilerdeki atıf usûlleri ve akademik tezlerin belli bir kısmının sadece bir konu özelinde yazılmasıdır.
Hukuk uygulamasına istatistikî olarak yaklaşmak adına hem BAM hem de Yargıtay tarafından verilen kararların istatistikî bir şekilde şematik özeti de verilmiştir.
Yargıtay Birinci Başkanlığı tarafından reddedilen içtihatların birleştirilmesi başvuruları yayımlanmadığı için içtihatların birleştirilmesine yönelik başvuru dilekçeleri ve sonrasındaki süreçleri, bilimsel çalışmalar yapan akademisyenlere ve avukat meslektaşlarımızın yürüttüğü dava dosyalarında kendilerine fikir verebilmesi amacıyla kitapta paylaşılmıştır.
Son olarak, farklı bir metotla, deyim yerindeyse "hukuk takvimi" tarzında yazılan bu kitabın kaleme alınmasındaki en büyük amaç, hukukçulara farklı bakış açıları sunabilmek, hukukî sorunlarının bir kısmında onlara yardımcı olabilmek ve karşılaştırmalı hukukta yaşanan gelişmeleri kendilerine sunabilmektir.

Kapat