Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
İlahi Komedya - Cehennem - Halkkitabevi

İlahi Komedya - Cehennem

Stok Kodu
9786258297348
Boyut
13.5x21
Sayfa Sayısı
176
Baskı
1
Basım Tarihi
2022
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
130,00TL
%28 İNDİRİM
93,60TL
Taksitli fiyat : 9 x 11,44TL
Stokta var
9786258297348
920578
İlahi Komedya - Cehennem
İlahi Komedya - Cehennem
93.60

Dünyanın en büyük edebiyat eserlerinden biri olarak kabul edilen İlahi Komedya, (İtalyanca adı La Divina Commedia), Dante tarafından 1308-21 yılları arasında orijinal adı La Commedia olarak İtalyanca yazılmış uzun epik şiiridir. Her biri 33 kantodan oluşan üç ana bölüme - Inferno (Cehennem), Purgatorio (Araf) ve Paradiso (Cennet) –  ayrılmış olan eser, Dante'nin karanlıktan ve hatadan ilahi ışığın vahyine doğru yaptığı yolculuğun izini sürer ve Tanrı'nın Beatific Vision'ı ile doruğa ulaşır.
Dante'nin 1300 yılının ilkbaharında Kutsal Cuma'dan önceki geceden Paskalya'dan sonraki Çarşamba gününe kadar süren üç ölüler diyarındaki yolculuğunu anlatır. Romalı şair Virgil ona Cehennem ve Araf'ta rehberlik eder; Dante'nin o zamanlar moda olan saraylı aşk geleneği tarzında uzaktan hayranlık duyduğu Floransalı Beatrice ise ona Cennet'te yol gösterir.
Inferno (İtalyanca Cehennem), İtalyan yazar Dante Alighieri'nin 14. yüzyılda yazdığı epik şiir İlahi Komedya'nın ilk bölümüdür. Onu Purgatorio ve Paradiso takip eder. Inferno, Dante'nin antik Romalı şair Virgil'in rehberliğinde Cehennem'de yaptığı yolculuğu anlatır. Şiirde Cehennem, Dünya'nın içinde yer alan dokuz eşmerkezli azap çemberi olarak tasvir edilir; hayvani iştahlara veya şiddete boyun eğerek ya da insani akıllarını hemcinslerine karşı sahtekârlığa veya kötülüğe saptırarak manevi değerleri reddedenlerin diyarıdır.
Alegorik olarak Inferno Hıristiyan ruhunun günahın gerçekte ne olduğunu görmesini ve üç canavar üç tür günahı temsil eder: Kendine düşkün, şiddet yanlısı ve kötü niyetli. Bu üç günah türü aynı zamanda Dante'nin Cehenneminin üç ana bölümünü oluşturur: Dis şehrinin dışındaki Yukarı Cehennem, dört düşkünlük günahı (şehvet, oburluk, açgözlülük, öfke) için; 7. Daire şiddet günahları için; 8. ve 9. Daireler ise sahtekârlık ve ihanet günahları içindir. Bunlara özellikle ruhani olan iki farklı kategori daha eklenmiştir: Çember 1'deki Limbo, günahkâr olmayan ama Mesih'ten habersiz olan erdemli paganları, Çember 6 ise doktrinle çelişen ve Mesih'in ruhunu karıştıran sapkınları içermektedir.

Kapat