Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Kerbela Kıyamının Hüseyni Öğretileri - Halkkitabevi

Kerbela Kıyamının Hüseyni Öğretileri

Stok Kodu
9786059080484
Boyut
13.5x21
Sayfa Sayısı
88
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2022
Çeviren
Hasan Hüseyin Güneş
Resimleyen
2ba0faf4547748ad92624bae82ab4dbc
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
80,00TL
%23 İNDİRİM
61,60TL
Taksitli fiyat : 9 x 7,53TL
Stokta var
9786059080484
840744
Kerbela Kıyamının Hüseyni Öğretileri
Kerbela Kıyamının Hüseyni Öğretileri
61.60
Elinizdeki eser Allame Muhammed Taki Caferî’nin Kerbela konuşmalarından derlenmiştir. Muhammed Taki Caferî dinî ilimlerde içtihat derecesine sahip büyük bir âlimdir. Kitabın içeriğinden okurlar da onun bilgi birikimi ve ilminin çokluğunu keşfedecektir.
Allâme’nin en büyük özelliklerinden biri Batı edebiyat ve felsefesini de mükemmel derecede bilmesiydi. Prof. Monteni, Bernand Russell, İbrahim Süleyman ve Şerif Süheymat, Prof. Yang, R. Garaudy, Allal al-Fassî, M. Abdusselam gibi birçok önemli düşünürle irtibat halindeydi.
Yazarın doğu ve batı felsefesine ve edebiyatına hâkim olması onun daha geniş kitlelere hitap etmesini sağlamıştır.
“Peygamber-i Ekrem (s.a.a.)’in torunu, İmam Ali ve Hz. Fatıma’nın (Allah’ın selamı onlara olsun) oğlu İmam Hüseyin’in hedefi, hareketinin ilk aşamasında bizzat kendi tarafından açıklanmıştır. Nitekim kardeşi Muhammed-i Hanefiyye’ye bıraktığı vasiyetinde “Ben azgınlık, bozgunculuk yapmak için değil, ceddim Muhammed (s.a.a.)’in dinini ıslah için kıyam ediyorum” demiştir.
İmam Hüseyin (a.s.) tüm insanlığa şu şekilde seslenmiştir:
“Eğer dininiz yoksa ve ahiret hayatına inanmıyorsanız bari dünyanızda hür insanlar olun.”
Nice felsefeler, ekoller gelmiş geçmiştir. Ama hiçbiri insanlığın aslî unsurları için böyle (İmam Hüseyin gibi) fedakârlıklar sergilememiştir. Bunlar öyle aslî temellerdir ki, onları insanlıktan söküp aldığınızda, beşeriyet dediğiniz şey hayvanlıktan daha süflî/aşağılık bir dereceye düşmektedir. Şüphesiz hayvanlığın konumu, ahlakî değerleri hiçe sayan insandan daha yücedir.” Allame Muhammed Taki Caferî
Kapat