Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Kızıl Veba (1. Hamur) - Halkkitabevi

Kızıl Veba (1. Hamur)

Stok Kodu
9789754880540
Boyut
14x20
Sayfa Sayısı
127
Baskı
3
Basım Tarihi
2002-10
Çeviren
Eray Canberk
Resimleyen
8a06e69f972d47b2bab88aed8a899d6e
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
1. Hamur
Dili
Türkçe
9789754880540
683251
Kızıl Veba (1. Hamur)
Kızıl Veba (1. Hamur)
11.48

Jack London, yapıtları yabancı dillere en çok çevrilmiş ABD'li yazarlardan biridir. İşi gereği sürekli gezen bir astrologun oğluydu. Babası tarafından terk edildikten sonra California'daki Oakland'da, annesinin ve London soyadını aldığı üvey babasının yanında yetişti. On dört yaşında, yoksulluktan kurtulmayı ve serüvenlere atılmayı düşünerek okulunu bıraktı. Bir tekneyle San Francisco Körfezi'nde dolaştı; istiridye çalarak ve sahil koruma devriyesinde çalışarak geçimini sağladı. Tayfa olarak çalıştığı bir gemiyle Japonya'ya gitti. 1893'teki iktisadi paniğin ardından yürüyüşe geçen işsizler ordusuna katılarak ABD'nin hemen her yerini gezdi. İktisadi bunalımın doğurduğu güç koşullarla karşı karşıya kaldı, bir süre hapis yattı. Halk kütüphanelerinde kendini eğitti. On dokuz yaşında, dört yıllık orta öğrenimini bir yılda tamamlayarak Berkeley'deki California Üniversitesi'ne girdi. Ama bir yıl sonra okulu bırakarak Klondike bölgesinde altın arayıcılarına katıldı. Ertesi yıl Klondike'ten döndü, ama yine yoksuldu ve işsizdi. Şansını bir kez de yazarlıkta denemeye karar verdi.

Her geçen gün daha çok ürün vermeyi hedefliyordu. Yazar olabilmek için büyük bir iyimserlik ve enerjiyle çalıştı. İki yıl içinde büyük ilgi görmeye başladı, geniş bir okur kitlesine ulaştı. 17 yıl içinde kitaplarının sayısı 50'yi buldu. ABD'nin en çok kazanan yazarı olduysa da, bu para hiçbir zaman giderlerini karşılamaya yetmedi, daha çok para kazanmak için daha çok yazdı. 1910'da California'da Glen Ellen yakınlarındaki bir çiftliğe yerleşerek yaşamının geri kalan bölümünü Kurt Evi (Wolf House) adını verdiği görkemli evinde geçirdi. 40 yaşında yaşamı son buldu.

Jack London'ın bu yapıtında toplumsal eleştiriye dayanan bilim-kurgu vardır. Kızıl Veba, Dünyaya Düşman Olan Adam, Garip Bir Belge Kalıntısı adlı öykülerinde, bir bilim-kurgu denemesiyle gelecek çağları anlatmaya çalışmakta ve çağımızın toplumsal eleştirisini yapmaktadır. Marc O'Brien'in Kaybolması adını taşıyan öykü de bir karagülmece örneğidir.

Kapat