Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Küreselleşme Sürecinde Devletlerarası İlişkiler Siyasal İletişim ve Ka

Küreselleşme Sürecinde Devletlerarası İlişkiler Siyasal İletişim ve Kamu Diplomasisi

Stok Kodu
9786052292808
Boyut
16x24
Sayfa Sayısı
186
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2019-11
Resimleyen
1038b53c8b7a4d2ca4db8ed5a29fa056
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
9786052292808
680868
Küreselleşme Sürecinde Devletlerarası İlişkiler Siyasal İletişim ve Kamu Diplomasisi
Küreselleşme Sürecinde Devletlerarası İlişkiler Siyasal İletişim ve Kamu Diplomasisi
70.55

21. yüzyılın en temel paradigma değişimi olan küreselleşme süreci, ulus devletlerin varoluşunu sarsmıştır. Bu bağlamda ulus devlet yerini küresel devlete bırakmaya başlamıştır. Bu yeni süreç ile birlikte yeni siyasal, toplumsal, kültürel ve ekonomik değişimlerin yolu açılmıştır. En önemlisi de kitle iletişim teknolojisinin gelişmesi ile birlikte küreselleşme süreci hız kazanmıştır. Bu süreçte, devlet yapılarının formu değişmeye başlamış ulus devlet olgusunun temelleri oynamıştır.

Bu durumu Giddens (2004) “küreselleşme süreci uzak yerleşimleri birbirine bağladı, yerel oluşumları çok uzaklardaki olaylarla biçimlendirdi, dünya çapındaki toplumsal ilişkileri ise yoğunlaştırdı diyerek açıklamaktadır. Bu süreç kısaca, ekonomik ve siyasal anlamda uluslararası ve uluslar üstü örgütlerin güçlenmesi, sivil toplum örgütlerinin ön planda olması, demokrasi kavramının yaygınlaşması olarak da ifade edilebilir.

Ayrıca bu yeni ekonomik ve siyasal değişimler yeni yönetim anlayışlarını da beraberinde getirmektedir. Artık devletlerarası ilişkiler uluslararası bağlamda ele alınmaktadır. Artık hem devletler hemde devletler arası ilişkiler uluslar üstü örgütlerin etkisi ile hareket etmektedir.

Bu bağlamda kamuoyu oldukça önemli hale gelmektedir. Küresel kamuoyunun etki altına alınması için ikna edilmesi ve kazanılması oldukça önem taşımaktadır. Küreselleşme süreci uluslararası alanda başta ekonomi ve politik konularda karşılıklı bağımlılığı artırmış; iletişim alanındaki hızlı gelişmeler ve sivil toplum örgütlenmelerinin artması sonucunda iç politika ile dış politika arasındaki sınırlar da ortadan kalkmaya başlamıştır.

Kapat