Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Küreselleşmenin Sonu Kasvetli Yeni Dünya - Halkkitabevi

Küreselleşmenin Sonu Kasvetli Yeni DünyaTarihin Nihai Savaşı

Stok Kodu
9786057525383
Boyut
14x21
Sayfa Sayısı
300
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2019-02
Çeviren
M. Murtaza Özeren
Resimleyen
328dff5dbdad4654a4b949a4e045f7fd
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
Orijinal Adı
Grave New World; The End of Globalization, The Return of History
315,00TL
%23 İNDİRİM
242,55TL
Taksitli fiyat : 9 x 29,65TL
Stokta var
9786057525383
607917
Küreselleşmenin Sonu Kasvetli Yeni Dünya
Küreselleşmenin Sonu Kasvetli Yeni Dünya Tarihin Nihai Savaşı
242.55

Bir zamanlar ekonomik refaha ve bolluğa erişmenin en iyi yolu olarak kabul gören küreselleşme, acaba beklentileri karşılayabildi mi? Yoksa, alabildiğine kasvetli bir dünya mı yarattı? Ekonomik gelişimi sürdürmek için, Soğuk Savaş'ın rekabetçi ortamı, tüm savaş riskine karşın, küresel işbirliğine kıyasla daha mı faydalıydı? Acaba, düşmanlıktan uzak bir rekabet ortamı, dünyayı içine düştüğü bu mali bataktan kurtarabilir mi? Yoksa teknolojinin yarattığı atalet, her şeyi daha da kötü ve içinden çıkılmaz bir hale mi getirecek?

Tarihin gündeme açılan penceresi, serbest ticaretin ilkelerini inşa etmeye ve 1980'lerden itibaren tüm dünyaya açılan sermaye piyasaları yaratmaya yönelik tüm yaklaşımların, günümüzde yozlaşmaya başladığını gösteriyor. Batı dünyasının genelinde hayal kırıklığına uğratan ekonomik büyüme oranları, artık devletleri küresel yönden gelişmek adına ulusal çıkarlardan feragat etmeye hiç de teşvik etmiyor; vatandaşların huzuru ve refahı için küresel bir mefkûreyi takip etmeye çalışan liderlerin sayısı da günden güne azalıyor. Tartışmalı bir barış ortamı ve verimlilikten giderek uzaklaşan bir mali yapı sunan küreselleşmenin artık sona erme vakti mi geldi? Ve bu son, herkes için kaçınılmaz mı?

Tarihî analizleri güncel olaylarla birleştiren ekonomist Stephen D. King, küreselleşmenin neden amacına ulaşamadığını, hangi noktalarda reddedildiğini, birbirleriyle çakışan çıkarlara sahip rakip devletlerin yönettiği bir dünyanın neye benzeyeceğini ve ulusal hedeflere öncelik vermenin dünyayı nasıl dibe batıracağını, en iğneleyici ve anlaşılır haliyle bu eserde anlatıyor. Geleceğin dünyasında küreselleşmenin azalması, “kendi kendisine yetebilen” ülkelerin de artması halinde ekonomik ve siyasi çıkarların çakışma riskinin bize ne sorunlar yaratacağını tarihten örneklerle açıklayıp, en kötü olasılıkların nasıl atlatılabileceğine de ışık tutuyor.

Kapat