Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Kurşun Kalem Üç Aylık Edebiyat Dergisi Sayı: 57 Temmuz-Ağustos-Eylül 2

Kurşun Kalem Üç Aylık Edebiyat Dergisi Sayı: 57 Temmuz-Ağustos-Eylül 2020

Stok Kodu
3990000091391
Boyut
16x22
Sayfa Sayısı
96
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2020-07
Resimleyen
caf2fddd0edd4b6dadf6ca24f5c0e25e
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
3990000091391
759742
Kurşun Kalem Üç Aylık Edebiyat Dergisi Sayı: 57 Temmuz-Ağustos-Eylül 2020
Kurşun Kalem Üç Aylık Edebiyat Dergisi Sayı: 57 Temmuz-Ağustos-Eylül 2020
16.00

Merhaba,

Ülkemizde, yaz mevsimine rağmen koronavirüs salgını sona ermedi ve virüs, gücünü kaybetmedi. Hayatımıza davetsiz giren bu olumsuzluğa karşın, sanatı yalnızlaştırmadık. Dergimizi yine zamanında baskıya vermek için günlerce çalıştık. Bu sayımızdan başlayarak uluslararası dosya editörümüz Deniz Dağdelen Düzgün'ün hazırlayacağı dosyalarla diğer ülkelerin günümüz edebiyatını daha yakından izleyeceğiz. Bağlantı içinde olduğumuz ya da olacağımız dergilere Kurşun Kalem'deki nitelikli yazı ve şiirleri yayımlamaları için önereceğiz. Hayal etmek gerçeğe yaklaşmak için ilk adımdır. 2007'de yayımlamaya başladığım Alaz ed. dergisi, ömrünü üç yılda tamamlamıştı. Kurşun Kalem'in birinci sayısı Eylül 2009'da çıktığında, dergiye on bir yıllık ömür biçmemiştim. On bir yıl boyunca dergiyi siz yazarlarımız ve şairlerimizle hep birlikte yaşattık. Genç kardeşimiz bu zor ve uğraş isteyen öneriyi sunduğunda, tereddüt etmeden kabul ettim.

Dünya'yı savaşlardan kurtarmak isteyen yirmili yaşlarımı, imkansız gibi gözüken Gençlik Saati program projemi kabul eden BRT Genel Müdürü Özer Berkem'in bana olan güvenini hatırlayarak… - Yanılmadım. Kısa zamanda Loulou Dédola ve Khrystyna Kozlovska'ya ulaştı, Dağdelen. Uzak ülkelerin edebiyatı hakkında düşünmemizi sağlayan iki değerli söyleşi yaptı. Bu söyleşiler, aynı zamanda yabancı ülkelerin edebiyatlarıyla ilintili detayları da içeriyor. Loulou Dédola ve Khrystyna Kozlovska internet üzerinden bize ulaştırdıkları videolarla Kurşun Kalem yazar, şair ve okurlarına sevgilerini ve selamlarını göndererek içtenliklerini bizimle paylaştılar. Dergimizin facebook sayfasında bu videoları izleyebilirsiniz.

Sanatın kardeşliğine merhaba dediğimiz bu sayımızda gündem dosyamız Sanatta Kötülük. “Kozmik Kış: Phobos (Korku) ve Demos (Dehşet)”'i Prof. Dr. Nigar Pösteki yazdı. Mustafa Bal “İyi ve Kötünün de Ötesinde”, Dr. Ayça Avcı “Tezenenin Gözyaşı”, Özgür Sürek “Doktor Faustus'un Seçimi,” ve “Anaç Bir Zehrin Doğurgan Memesinde Sanat”ı Deniz D. Düzgün yazdı. Hakan Balcı, “Sanatta Kötülük” dosyamız ı “Sesler” öyküsü ile destekledi.

Kaan Eminoğlu “Destanı Yazılmamış Bir Kahraman Tipi Olarak Şair” yazısında “Günümüz Türk edebiyatı özelinde konuşmak gerekirse kahraman şair tipinin öldüğünü söyleyemesek de kahraman şaire olan inancın gerçeklikle ilişkisi zayıf eserle yok edilme noktasına geldiği iddia edilebilir. Şairin ve şiirin Türk toplumundaki itibarının geri kazanılması sürecinde kahraman şair tipinin günümüz şartları içerisinde- yeniden inşasında başka çıkar bir yol gözükmemektedir.” diyor.

“Büyülü Gerçekçiliğin Türk Edebiyatındaki Etkileri”ni Filiz Gülmez inceledi. Beyaz Karga köşesinde Nalan Yılmaz “Yok Sayılan Bir Yaşam” başlığı altında Zeynep Hanım'ı köşesine konuk etti. İlgiyle okunan Şairin 24 Saati'nde iki konuk şairimiz var. Hidayet Karakuş ve Özkan Mert.
Bu sayımızın söyleşi konuğu Serkan Fırtına ile “Ruh Bağışı” kitabı hakkında benim yaptığım söyleşiyi okuyabilirsiniz. Derginin içeriği yine her zamanki gibi oldukça zengin. Sayfaları çevirdikçe pek çok değerli yazı, öykü ve şiirle buluşacaksınız. 58. Sayımızda görüşmek üzere,

Sevgiler
Mine Ömer

Kapat