Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Mali Hukuk Terimler Sözlüğü - Halkkitabevi

Mali Hukuk Terimler SözlüğüTerim - Tanım - Açıklama - Analiz

Stok Kodu
9786257595544
Boyut
16x24
Sayfa Sayısı
672
Basım Yeri
Ankara
Baskı
1
Basım Tarihi
2021-06
Resimleyen
79ea0719eeee4c1d8bd2064d2f6bb255
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
9786257595544
815563
Mali Hukuk Terimler Sözlüğü
Mali Hukuk Terimler Sözlüğü Terim - Tanım - Açıklama - Analiz
160.00

Sosyal ve ekonomik yaşantımızın bir parçası mali hukuk alanındaki terminoloji, her geçen gün ekonomi ve finans alanındaki aktör ve kurumların düzenlemeleri, uygulama ve politikaları ile genişlemekte ve zenginleşmektedir.

Öyle ki, vergi hukukundan bütçe uygulamalarına harcama politikalarının oluşturulmasından gider ve ihale yaklaşımlarına, borçlanma ve kamu maliyesi alanlarına kadar birçok disiplinde varlığını sürdüren bir çerçeveyi içine almaktadır.

Günümüzde mali alanda, gerek hukuki mevzuat ve doktrinde, gerekse uygulamacıların kullandıkları, kavram, terim ve sözcükler, ortak bir paydada anlaşılabilir bir hukuki kapsayıcılığı ortaya koymak adına önemli birer işlev görmektedir.

Önemli olan, kullanılan kavramlara atfedilen değer ve ortak bir paydada anlamlandırmanın yapılmasıdır. Farklı anlamlandırma ve değerlendirmeler maalesef, bir bütün olarak aynı dili konuşmayı, kitlelere ulaşmayı ve sonuçta ortak hedef ve politika üretiminde yeterli başarıyı mümkün kılmamaktadır.

Bu eser, yasal müktesebat ve mesleki/kurumsal birikimler de dikkate alınarak mali hukuk alanında kullanılan temel/ilişkili terimlerin tanımları ile gerektiğinde kısa açıklama ve analizlerini kapsamına almaktadır.

Tanımlanan terime, koyu ve düz karakterlerle, ingilizce karşılıkları ile eş anlamlı veya ilişkili terimlere ise yanında açık ve italik karakterlerle yer verilmiştir. Ayrıca terimin ilgili olduğu alan veya yasal ve idari düzenleme kaynakları da belirtilerek daha kolay bir erişim imkânı hedeflenmiştir.

Alanında ilk ve başlangıç sayılabilecek bu eserin tabidir ki izleyen basımlarında, bir yandan eksikliklerin giderilmesi, diğer yandan literatüre kazandırılan yeni terimlerle zenginleştirilmesi, sürekliliğe ve dinamik bilgilendirmeye katkı sunacaktır.

Kapat