Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Osmanlı İmparatorluğu Dönemi İstanbul Cami ve Türbelerinden Ağaç İşler

Osmanlı İmparatorluğu Dönemi İstanbul Cami ve Türbelerinden Ağaç İşleri (Ciltli)

Stok Kodu
9789751621344
Boyut
25x32
Sayfa Sayısı
682
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2009
Resimleyen
71f46e74ad48482181de182bae945afc
Kapak Türü
Ciltli
Kağıt Türü
1. Hamur
Dili
Türkçe
9789751621344
690372
Osmanlı İmparatorluğu Dönemi İstanbul Cami ve Türbelerinden Ağaç İşleri (Ciltli)
Osmanlı İmparatorluğu Dönemi İstanbul Cami ve Türbelerinden Ağaç İşleri (Ciltli)
80.68

Osmanlı İmparatorluğu Dönemi İstanbul Cami ve Türbelerinden Ağaç İşleri" isimli bu kitapta Osmanlı İmparatorluğu Dönemi'nde beş yüzyılı aşan bir zaman diliminde başkentlik yapmış İstanbul'un cami ve türbelerindeki mimariye bağlı başka deyişle taşınmaz nitelikteki ağaç işleri konu olarak ele alınmıştır. Burada bazıları güzrl sanatlar düzeyine uluşan ağaç işleri ürünlerini kronolojik ve sistematikle belgelemek, tanıtmak sanatseverlerin beğenisine sunmak bu yolla özellikle genç kuşakların eğitim ve öğrenimine katkıda bulunmak onların bu zengin kültür mirasından yararlanmasını sağlamak amaçlanmıştır.

Giriş bölümünde; Ağaç işlerinin, tanımı sınıflaması, Osmanlı İmparatorluğu Dönemi İstanbul Cami  ve türbelerindeki ağaç işlerinin yeri, bu çalışmanın  amacı, sınırı, önemi, bu dönem ağaç işlerini besleyen Anadolu ve çevresindeki Türk Çağı kaynakları, İstanbul'daki, ağaç işleri, ile ilgili yazılı ve görsel kaynaklar, İstanbul'daki taşınır kültür varlıkları ile ilgili bilgiler verilmiş böylece konuya ön hazırlık yapılmıştır. Osmanlı İmparatorluğu Dönemi İstanbul Cami ve Türbelerinden Ağaç İşleri bölümünde, 15. yüzyıldan 20. yüzyıl ilk çeyreğine değin ağaç işlerinin günümüze ulaşan türleri, türlerin yapılış biçimleri, uygulanan teknikler, gözlenen süslemeler başlıkları altında ele alınmış ve gözlemlerden elde edilen bilgiler belli bir kalıpla görseller eşliğinde aktarılmış, analoji, yöntemiyle bu alanda bir veri tabanı oluşturma yolunda bir adım atılmıştır.

Değerlendirme bölümünde; Bu dönemin ağaç işlerine toplu bir bakış yapılmış, İstanbul ve dışındaki örnekler görsellerle betimlenerek karşılaştırılmıştır. Sonuç bölümünde; Derlenen veriler ışığındaki bulgularla bir görüşe ulaşmağa çalışılmıştır. Alan terminolojisi konusunda öğrenci ve okurlara yardımcı olmak için çalışmaya fotoğraflarla tamamlanmış bir sözlük ünitesi eklenmiştir. Kaynaklar ünitesinde bu dalla bağlantılı yayınlara yer verilmiştir.

Böylece Türk sanatının önemli dallarından biri olan ağaç işlerinin bir dönemde dünya satanına armağan ettiği kültür varlıkları bir merkez ve çevresinde kümelenen örnekleriyle gün ışığına çıkarılmaya ve bunlardan bir demet sunmaya çaba harcanmıştır.

Kapat