Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Yeni
Toplu Oyunlar 32 - Halkkitabevi

Toplu Oyunlar 32

Stok Kodu
9786255514073
Boyut
13x19.5
Sayfa Sayısı
193
Baskı
1
Basım Tarihi
2025-01
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
270,00TL
%23 İNDİRİM
207,90TL
Taksitli fiyat : 9 x 25,41TL
Stokta var
9786255514073
1004295
Toplu Oyunlar 32
Toplu Oyunlar 32
207.90

KÜLLER  VE  TOHUMLAR - Almanya'da, ünlülerin mumyalarının bulunduğu müzenin bir bölümünde, Adolf Hitler ve Mahatma Gandhi'nin yanyana mumyaları (aslında kendileri) bulunmaktadır. Geceleri canlanıp tartıştıkları düşünülen, zıt karakterdeki bu iki ünlüyü zaman zaman turistler ve aynı düşüncedeki kişiler ziyaret ederler. Her iki ünlünün yaşamından  kesitlerin sunulduğu oyunda, cansız bedenlerinin yakıldığı bu iki ünlünün ardında kalan külleri ve tohumlarının yaşatılmaya çalışıldığı görülmektedir. Nitekim oyun bunu ortaya koyan bir olayla sona ermektedir.
YASAK  SAHNEDE  AŞK - Ailelerinin istemediği alanlarda yürümekte kararlı olan Afife Jale ve Selahaddin Pınar, evlerinden ayrılmak zorunda kalmışlar ve hevesli oldukları işlerde çalışmağa başlamışlardır. Müzik konusunda çalışan Selahaddin Pınar, evde çalgıcı diye küçümsenirken, Afife Jale oyuncu diye aşağılanmışlardır. Bu ikisinin yolları bir yerde kesişir, tanışır ve evlenirler. Karşılarına çıkan engelleri  bir bir aşan bu iki kişi, işlerinde başarılı olur ve ünlenirler. Selahaddin Pınar ünlü bir besteci, Afife Jale sahneye çıkan ilk müslüman Türk kadını olmuştur. Sonunda Afife Jale morfine alıştığı için, ikilinin mutlu  evlilikleri sona ererken, Afife genç yaşta yaşımını yitirmiş, Selahaddin Pınar yüzlerce bestenin yaratıcısı  olmuştur. 
KÖKLERDEKİ  KURTLAR -  Üç kuşağın bir arada yaşadığı bir evde, kişilerin geçmişlerinden  gelen bazı sorunlar yüzünden nasıl mutlu olamadıklarını işleyen  oyun, bireylerin kendilerini saran zincirlerden kurtulamadıkları için mutsuz olduklarını göstermektedir. Ailenin köklerine giren  kurtlar, herşeyleri olan bu kişilerin, isteseler bile,  mutlu olamayışlarının nedenleri olmaktadır. Tıpkı sırtüstü ters dönmüş bir kaplumbağa gibi, bir türlü doğrulamadıkları  için, mutlu olmayı başaramamaktadırlar.

Kapat