Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Türk Dilinin Etimoloji Sözlüğü - Halkkitabevi

Türk Dilinin Etimoloji Sözlüğü

Stok Kodu
3990000007107
Boyut
14x20
Sayfa Sayısı
866
Basım Yeri
İstanbul
Basım Tarihi
1999-03
Resimleyen
3a838fed7f194b5c956bef5175cf9797
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
3990000007107
706223
Türk Dilinin Etimoloji Sözlüğü
Türk Dilinin Etimoloji Sözlüğü
27.78

İkinci basımını sunduğumuz bu çalışma Anadolu'da konuşulan Türkçenin temel verilerini içermektedir. Aşağı yukarı ellibini aşkın sözcüğün köklerini inceleyen bu çalışmada onbin dolayında madde yeralmaktadır. Türk Dili gibi, uzun süreli gelişim süreci kolayca bilinmeyen, değişik aşamalardan geçen bir araştırma alanına girerek tartışma götürmez sonuçlara varmak oldukça çetin bir iştir. Yüzyıllar boyunca, o dili besleyen kaynakları elden geçirmek, karşılaştırmak, irdelemek bir kişinin başaracağı bir iş değildir.

Uygarlık alanında, büyük ilerlemeler gösteren, bütün ulusların dillerini oluşturan kaynaklar, kökenler belgelerle, nesnel kanıtlarla ortaya konmuştur. Beşbin yıllık bir geçmişi olduğu söylenen Türk toplumunun diliyle ilgili araştırmaları daha çok batılı bilginler, uzmanlar sürdürmüş, ulusun eksikliğini savunan kendi bilginlerimiz ise, bugüne değin, bu alanda yeterli, doyurucu, güvenilir bir ürün ortaya koyamamışlardır. Üstelik, beşbin yıllık ulusu, hep Arap Fars kökenli bir dilin yediyüz yıllık sınırı içinde görmeyi bilimsel başarıyı saymışlardır. Genişletilmiş, geliştirilmiş olan bu çalışmada, bir takım maddeler yeniden gözden geçirilmiş, yeni yorumlar getirilmiştir.

Türk Dili, Türk topluluğunun yaşadığı bölgelerde konuşulan başka dillerden etkilenmiş, yeni bir bütünlüğe kavuşmuştur. Bu çalışma, belirli boyutlar içinde, tartışmaya açıktır. Sosyal Yayınlar, bilimsel sorumluluğu doğal olarak yazarı ilgilendiren, genişletilmiş ve gözden geçirilmiş bu araştırmayı okuyucuya sunarken, ileride bu alanda daha geniş araştırmalar yaparak, daha sağlıklı, daha başarılı ürünler vermek isteyenlere yardımcı olmak düşüncesinden yola çıkmaktadır. Yazarın onbeş yıllık emeğiyle ortaya çıkan bu çalışma, ülkemizde, bu alanda ilk deneme sayılabilir.

Kapat