Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Türk Rekabet Hukuku Kapsamında Şirketlerde Birleşme ve Devralmalar - H

Türk Rekabet Hukuku Kapsamında Şirketlerde Birleşme ve Devralmalar

Stok Kodu
9789754416573
Boyut
16x23.5
Sayfa Sayısı
98
Baskı
1
Basım Tarihi
2007-05
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
1. Hamur
9789754416573
863227
Türk Rekabet Hukuku Kapsamında Şirketlerde Birleşme ve Devralmalar
Türk Rekabet Hukuku Kapsamında Şirketlerde Birleşme ve Devralmalar
70.00
Şirket birleşme ve devralmaları, piyasadaki etkin rekabetin işlerliği açısından büyük önem arzetmektedir. Küreselleşme ile birlikte her geçen gün daha da entegre olan dünyada teşebbüslerin varlıklarını sürdürebilmeleri ve gelişebilmeleri için diğer teşebbüslerle bütünleşmeleri gerekmektedir. Rekabet Hukuku kuralları kapsamında gerçekleştirilen birleşmeler başta tüketiciler olmak üzere diğer piyasa dinamikleri açısından da faydalı sonuçlar doğuracaktır.
Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanunu’nun 7. maddesi kapsamında birleşme ve devralmalar yoluyla hakim durum yaratılması, mevcut hakim durumun güçlendirilmesi ve bu şekilde ülkenin bütünü yahut bir kısmında rekabetin azalması sonucu ekonomideki elemanlar fonksiyonlarını yerine getiremeyecek ve sistem bozulacaktır. Piyasa dinamiklerini ve ekonomik dengeleri derinden etkileyen birleşme ve devralma faaliyetleri teşebbüsleri ciddi ve detaylı yapılanmaya zorlamaktadır. Rekabet Kurulu’nun denetimi altında prosedürleri gerçekleştirirken, bu alandaki düzenlemelere uyulması, teşebbüsleri sonradan oluşabilecek zaman, işgücü ve maddi anlamdaki kayıplardan koruyabilecektir.
Bu çalışmada Rekabet Hukuku açısından birleşme ve devralmaya ilişkin konular işlenmekle birlikte, konunun teknik ve hukuki işlemleri ve diğer hukuk dalları açısından sonuçları da göz önünde tutulmuş ve bu tarz işlemlerin, Ticaret Hukuku ve Vergi Hukuku’ndaki görünümleri ( özellikle malvarlığının devri aşamasındaki prosedürler ve teşebbüslerin yükümlülükleri) konunun bütünlük arzetmesi nedeniyle incelemeye alınmıştır.
Bu çalışmanın ortaya çıkma sürecinde yaşanan sıkıntılı dönemlerde, manevi desteğiyle beni umutlandıran ve vazgeçmememi sağlayan anneme, her zaman ve her koşulda cesaretlendiren babama, değişik yorumlarıyla hayatıma renk ve anlam katan sevgili kardeşime, meslek hayatımın ilk yıllarından beri yanımda olan değerli meslektaşım ve dostum Av. Gülağa Hacısalihoğlu’na, ayrıca çok değerli hocam sayın Veysi Seviğ’e ve Marmara Üniversitesi Mali Hukuk bölümündeki hocalarıma, bu kitabın basım ve yayımında emeği geçen Adalet Yayınevi’ne sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Kapat