Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Türkolojinin Delikanlısı Seyyah - Prof. Dr. İsmail Doğan Armağanı - Ha

Türkolojinin Delikanlısı Seyyah - Prof. Dr. İsmail Doğan Armağanı

Stok Kodu
9786257351140
Boyut
16x24
Sayfa Sayısı
695
Baskı
1
Basım Tarihi
2021-05
Resimleyen
a85dc29f699847f6a236e088cacaa8ce
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
500,00TL
%13 İNDİRİM
435,00TL
Taksitli fiyat : 9 x 53,17TL
Stokta var
9786257351140
814168
Türkolojinin Delikanlısı Seyyah - Prof. Dr. İsmail Doğan Armağanı
Türkolojinin Delikanlısı Seyyah - Prof. Dr. İsmail Doğan Armağanı
435.00

Türkoloji, Türklerin tarihini, kültürünü, sosyal ve dini yaşamını, dilini, edebiyatını, sanatını; kısacası Türk’e dair neredeyse her şeyi inceleyen, ortaya çıkaran bir bilim alanıdır. Türkoloji ile uğraşan araştırmacıların da bu bağlamda çok yönlü bilgi ve birikime sahip olması, çalışmaların zeminini hiç şüphesiz oldukça sağlamlaştıracaktır.

Prof. Dr. İsmail Doğan da Türkoloji’de çok yönlü bir bilim insanı olarak tanınmıştır. Kazandırdığı eserleriyle Türkoloji’de özel ve önemli bir yere sahip olmuştur. Masa başı çalışmalar onun fıtratına hep ters düşmüştür. Oğuz Kağan’ın “Kün tuğ bolgıl, kök kurıkan!” sözünü âdeta düstur edinerek Orta Asya’dan Kafkaslar’a, Doğu Avrupa’dan Güney Amerika’ya kadar geniş bir coğrafyada 50 civarında ülke ve 100’ün
üzerinde şehirde araştırma ve çalışmalar yapmıştır. Ona göre bir Türkolog sahaya inmeli, alan çalışmaları yapmalı, Türk’e ve Türklüğe dair nerede bir iz varsa onun peşinden gitmelidir.

Azerbaycan, Moldova, Kazakistan ve Kırgızistan’daki üniversitelerde görevlerde bulunan Prof. Dr. İsmail Doğan, Türkiye’nin 1991 sonrası Türk dünyası açılımında sorumluluklar üstlenmiştir. Türkiye’de ise İnönü, Muğla, Kafkas, Karadeniz Teknik, Ahi Evran, Ordu üniversitelerinde çalışmış ve son olarak da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden emekliliğe ayrılmıştır. Türkoloji’nin adeta bir seyyahı olarak karşımıza çıkan Prof. Dr. İsmail Doğan, Mayalar ve Türklük Atilla’nın Torunları Sekeller, Doğu Avrupa’daki Göktürk (Runik) İşaretli Yazıtlar, Kafkasya’daki Göktürk (Runik) İşaretli Yazıtlar, Türk’e Ad Veren Türkler gibi Türkoloji’nin önemli eserlerini bizzat sahada çalışarak
meydana getirmiştir. Yirmiye yakın kitabı, onlarca makalesi ve bildirileriyle Türkoloji’ye hiç şüphesiz önemli katkılar sunmuştur.

Türkoloji’nin delikanlısı Prof. Dr. İsmail Doğan, yalnızca eserleriyle değil; mazluma kol kanat gererek, kimsesizlere sahip çıkarak, pek çok kimseye hiçbir karşılık beklemeden iyilikte bulunarak, akademide de sayısız kimseye yardımı dokunarak, doğru bildiğini söylemekten geri durmayarak, devletini ve milletini seven öğrenciler yetiştirerek, hiçbir büyüğüne saygıda kusur etmeyerek, küçüklerini ezmeyerek gönüllere taht kurmuş, hafızalara işlenmiştir. Yetiştirdiği öğrencilerle, elinden tuttuğu gençlerle Türkoloji’nin geleceğine de özel bir sayfa açmıştır.

Kapat