Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Vital İlaç Rehberi (Ciltli) - Halkkitabevi

Vital İlaç Rehberi (Ciltli)

Stok Kodu
9786055270421
Boyut
14x20
Sayfa Sayısı
1440
Basım Tarihi
2013
Resimleyen
084f11ceb82f42e8a3574cc29f080c6e
Kapak Türü
Ciltli
Kağıt Türü
1. Hamur
Dili
Türkçe
9786055270421
488032
Vital İlaç Rehberi (Ciltli)
Vital İlaç Rehberi (Ciltli)
49.80

Vital İlaç Rehberi'ni saygıdeğer okuyucuların hizmetine sunmaktan mutluluk duymaktayım. Yıllara dayalı deneyimlerden yararlanarak bilgi kirliliğine yer vermeden kalitatif yaklaşım tarzıyla hazırladığım eserin kullanışlı ve pratik olmasına özen gösterdim. Yararlı olduğu ve yararlanıldığı ölçüde amacına ulaşmış olacaktır. Vital ilaç rehberi beş bölümden oluşmaktadır.

Birinci bölümde "Rp." pratik reçete yazmaya yönelik özet bilgiler bulunmaktadır. Bu bölümde ATC sınıflandırması doğrultusunda 14 başlık altında anatomik yapı temel alınarak tanıya göre tedavi, tedavi seçenekleri ve seçeneklere göre ilaçlar alfabetik sıraya göre yer almaktadır. Tanıya göre reçete yazmaya yardımcı olmak amacıyla oluşturulan bu bölümün, özellikle genç hekimlere yararlı olmasını diliyor ve umuyorum. İkinci bölüm; "Jenerik" indeksten oluşmaktadır. Bu bölümde ilaçların etken maddesi alfabetik sıraya göre tasnif edilmiş ve o etken maddeyi içeren ilaçlar söz konusu başlık altında yer almıştır.

Üçüncü bölümde; "Preparatlar" yer almıştır. Bu bölümde ilaçların adı, firması, terapötik sınıfı, farmakolojik grubu, gebelik kategorisi, ATC kodu, formülü, endikasyonu, dozu, dikkat edilmesi gereken hususlar, eşdeğer veya yerine verilebilecek alternatifleri ile ticari şekillerine ait bilgiler bulunmaktadır. Terapötik sınıf, farmakolojik grup, gebelik kategorisi ve ATC kodunun başlıklar halinde vurgulanmasıyla gereken bilgiye kısa zamanda ulaşılması amaçlanmıştır. Her ilacın kullanma şekli ve zamanını ise doz bölümünün ilk cümlesinde bulabilirsiniz. Monografide ilaç etkileşmelerine yer verilmemişti. Her ilaçta aynı bilgilerin tekrarlamasını önlemek amacıyla, ilaç etkileşmeleri başka bir bölümde toplu halde sunulmuştur. İlaçlar arasındaki "Etkileşmeler" dördüncü bölümünde yer almıştır. Bu bölüm de yine ATC sınıflandırması baz alınarak hazırlanmıştır.

Kapat