Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Yatırım El Kitabı - Halkkitabevi

Yatırım El KitabıSermaye Pazarları, Menkul Değerlere Yatırım ve Portföy Yönetimi

Stok Kodu
9786057137586
Boyut
16x24
Sayfa Sayısı
844
Baskı
3
Basım Tarihi
2025-01
Resimleyen
dad3ac9a5dd54d4eac7ac5565be85a6a
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
950,00TL
%33 İNDİRİM
636,50TL
Taksitli fiyat : 9 x 77,79TL
Stokta var
9786057137586
849531
Yatırım El Kitabı
Yatırım El Kitabı Sermaye Pazarları, Menkul Değerlere Yatırım ve Portföy Yönetimi
636.50

Son 10 yılın ekonomik deneyleri yüksek enflasyona neden olarak halkın satın alma gücünü düşürdü. Birikimlerini enflasyona karşı korumak isteyen Türk halkı geleneksel olarak gayrı menkul, döviz ve altını tercih ederdi.
Pandemi ile başlayan 2020 sonrası dönemde hisse senetleri, fonlar ve kripto paralar özellikle genç yatırımcıların daha fazla ilgi alanına girmeye başladı.
Türkiye Sermaye Piyasaları ağır aksak gelişmeye devam ederken, milyonlarca yatırımcı finansal okuryazarlık eksikliği çekiyor ve yeterince yatırım danışmanlığı alamıyor. Üniversitelerde yatırım finans dersleri ve Sermaye Piyasası Lisans sınavları yeterince pratik değil. Finansal medya içerikleri ve yazılan kitapların çoğu ise yüzeysel denemeler.
Yatırım finans sektörünün bu gelişim sürecinde Prof. Mehmet Şükrü Tekbaş’ın Yatırım El Kitabı adlı referans kitabı önemli bir eksikliği giderdiği için kısa sürede üçüncü baskısını yapıyor. Kendi dilimizde yazılmış bir CFA kitabı kadar değerli bu kitap hem üniversitelerde hem de yatırım finans sektörü çalışanlarına hitap eden eşsiz bir kaynaktır. Üçüncü baskıda sürdürülebilirlik ve ESG gibi yeni konulara yer verilmiş, 15. Bölümün ekinde hisse senedi yatırım stratejilerine dair pratik bilgilere ve ünlü yatırımcılardan örneklere yer verilmiş.
Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi önemli bir görevi yürütürken Yatırım El Kitabı’nı her baskıda güncelleyip genişleten Prof. Mehmet Şükrü Tekbaş’ı Türkiye sermaye piyasalarının gelişimine yaptığı bu eşsiz katkı için tebrik ediyorum.

Kapat