Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Yoksulluk Nafakası - Halkkitabevi

Yoksulluk Nafakası

Stok Kodu
9789750276446
Boyut
16x24
Sayfa Sayısı
176
Baskı
1
Basım Tarihi
2022-03
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
1. Hamur
340,00TL
Taksitli fiyat : 9 x 41,56TL
Stokta var
9789750276446
860483
Yoksulluk Nafakası
Yoksulluk Nafakası
340.00

4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve T.C. Anayasamızda aile kurumuna yer verilmiştir. Aile kurumu, taraflar arası menfaatlerin dengelenmesi ve toplum düzeninin korunmasında önemli rol oynamaktadır. Aile kurumunun sona erdiği boşanma olgusu nedeniyle, yoksulluğa düşecek olan taraf lehine, diğer taraf aleyhine hükmedilen aile hukukunun alt başlıklarından olan yoksulluk nafakası, toplum açısından büyük bir öneme sahiptir. Yoksulluk nafakası; boşanma sebebiyle yoksulluğa düşecek olan tarafın, geçinmesi için gerekli olan miktarı karşı taraftan kusuru daha fazla olmamak kaydıyla ve karşı tarafın mali gücü oranında süresiz olarak isteyebileceği nafakadır.

Kitapta , Türk hukuk uygulamasında önemli bir yere sahip olan ve zaman içinde güncelliğini koruyan yoksulluk nafakası tüm boyutları ile ele alınarak, konuya ilişkin sorunların çözüme kavuşturulmasında yardımcı olunması amaçlanmıştır.

Kitapta; güncel tartışmalardan birisi olan yoksulluk nafakasının süreli veya süresiz olması konusunda doktrin ve uygulamadaki görüşlere de yer vererek, konu hakkındaki yazarın düşüncesi açıklanmıştır. Kitap kapsamında, 4721 sayılı Türk Medeni Kanununda yoksulluk nafakası incelenmiş olup, 743 sayılı Eski Medeni Kanunumuz ile farklarına da değinilerek; uygulamada, yoksulluk nafakasının nasıl ele alındığına yönelik kararlara Yargıtay kararlarına da yer verilmiştir. Bu kitap vasıtasıyla; talepte bulunacaklar için yoksulluk nafakasının hangi koşullarda talep edilebileceği, uygulamacılar için hangi koşullarda yoksulluk nafakasına hükmedilebileceği ve öğrenciler için de ders niteliğinde bir eser ortaya koyma amaçlanmıştır.

Kitapta Bulunan Konu Başlıkları

  • Nafaka Kavramı, Tanımı, Türleri ve Ortak Özellikleri
  • Yoksulluk Nafakası, Amacı, Hukuki Niteliği ve Koşulları
  • Yoksulluk Nafakasının Başlangıcı, Miktarı, Süresi, Ödenmesi, Usul Hükümleri

Yoksulluk Nafakasının Sona Erme Halleri

Kapat