Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Zeki Velidi Togan - İlmi Hayatı Eserleri Siyasi Faaliyetleri Hatıralar

Zeki Velidi Togan - İlmi Hayatı Eserleri Siyasi Faaliyetleri Hatıralar

Stok Kodu
9786053423737
Boyut
16x24
Sayfa Sayısı
480
Basım Yeri
Ankara
Baskı
1
Basım Tarihi
2017-11
Resimleyen
f8a97427b39546ddad8a9469317a7776
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
9786053423737
569052
Zeki Velidi Togan - İlmi Hayatı Eserleri Siyasi Faaliyetleri Hatıralar
Zeki Velidi Togan - İlmi Hayatı Eserleri Siyasi Faaliyetleri Hatıralar
38.50

Zeki Bey, fazla dalkavukluk sevmediğimi bilirsiniz; samimî olarak diyorum ki sizin bu eseriniz [Türk ve Tatar Tarihi] cidden bir hazinedir.

Yusuf AkçuraDünya ilim âleminde Orta Asya Türk tarihi üzerinde yegâne otorite olan merhum Zeki Velidî Togan, Kâzım Alöç’ün emriyle iki gün aç bırakılmış, daha sonra da başka işkencelere uğratılmıştır.

Alparslan Türkeş

Zeki Velidî Togan, hiç şüphesiz, tarihe "büyük bir tarihçi" olarak geçecektir. Hatta genç tarihçi Yılmaz Öztuna onun için “şimdiye kadar gelmiş en büyük Türk müverrihi” tabirini kullanmıştır.

Hüseyin Nihal Atsız

Zeki Velidî Togan, aydınlarımız arasında layık olduğu alakayı bulamamıştır.

Cemil Meriç

Zeki Velidî Togan cesaret, irade, çalışkanlık, şiddetli okuma ve öğrenme arzusu ve vatanperverlik duygusunun teşahhus ettirdiği, müstesna insanlardan biri idi.

İbrahim Kafesoğlu

Şimdi nasıl oluyor da, yıllarca sadece yaşayanın anlayıp takdir edebileceği türlü türlü zorlukların, belirsizliklerin ve kederlerin içerisinde, tutku ve özveriyle yaratan bu adam asla umutsuzluğa kapılmaksızın, her zaman neşeli, bazen ele avuca sığmaz bir şekilde eğlenceli, bazen de neşesini gösteren utangaçlığıyla, yüzünde daima sakin bir gülümsemeyle, kendini uzun süredir rahatsız eden engellemelerden kurtulup, yorulmadan tamamen işine odaklanabiliyordu?

Herbert Jansky

Zeki Velidî Togan, 13 Temmuz 1925’te Gazi Mustafa Kemal Paşa’yı ziyaret etti. Her ikisi de yurdunun bağımsızlığı için savaşmış, biri davasını kaybetmiş, öteki şanlı bir zaferle yurdunu esaretten kurtarmış iki Türk savaşçısı.

Halil İnalcık

Babamı tanıyanlar onun farklı tavırlarını hatırlarlar ve hatta bazen bu konularda birçok hikâyeler anlatırlar. Ama bu hikâyelerin özünde onun farklılığı, değişikliği vurgulanır. Ben, babam kendi önemine inandığı için ve kimseye benzemek zorunluluğunu hissetmediği için böyle farklı davranıyor diye düşünüyordum. Bu davranışların içindeki yalnızlık faktörünü daha yeni yeni anlıyorum.

İsenbike Togan

Zeki Velidî, bizlerin dünya ölçüsünde bilim adamı olmamızı isterdi. Kim ne derse desin, eğer bir yetenek varsa onun, olabileceğin en iyisi olmasını ister ve beklerdi.

Tuncer Baykara

O, Avrasya halklarının geçmişinin araştırılmasında yeni ufuklar keşfetmek ve kadim Türklerin varlığını soruşturmak için Şark müelliflerinin yazı denizine açılan bir Kristof Kolomb idi.

Marsil Nurulloviç Farhşatov

Kapat