Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Yeni
Ziya Yılmaz: Yaşamı ve Siyasal Mücadelesi - Halkkitabevi

Ziya Yılmaz: Yaşamı ve Siyasal Mücadelesi

Stok Kodu
9786053147527
Boyut
13x19
Sayfa Sayısı
464
Baskı
1
Basım Tarihi
2024-12
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
340,00TL
%23 İNDİRİM
261,80TL
Taksitli fiyat : 9 x 32,00TL
Stokta var
9786053147527
1003896
Ziya Yılmaz: Yaşamı ve Siyasal Mücadelesi
Ziya Yılmaz: Yaşamı ve Siyasal Mücadelesi
261.80

Ziya Yılmaz’ın tarihi, aslında biraz da Türkiye’nin yakın dönem siyasal hayatının tarihidir. Memleketi Fatsa’dan başladığı yolculukta pek çok tarihsel olaya şahitlik etmiş, pek çoğuna da birincil dereceden müdahil olmuş bir devrimcinin öyküsüdür.
Bu çalışma; 1950’lerin Türkiye’sini, 27 Mayıs 1960 darbesinden önceki gelişmeleri, 1960’lı yılların başındaki yeni cunta arayışları gibi olay ve olguları Ziya Yılmaz’ın penceresinden gözlemlemeyi mümkün kılmanın yanında, 1960’lı yılların ikinci yarısında Fatsa’dan Karadeniz’in neredeyse bütününe yayılan Türkiye İşçi Partisi teşkilatının nasıl oluştuğunu, hangi yöntem ve araçlarla devrimci bir atılım gerçekleştirildiğini, sürecin önderlerinden izlemeyi vaat etmektedir.
Bununla birlikte, kurucularından olduğu Türkiye Halk Kurtuluş Partisi ve Cephesi’nin, etkileri bugün bile süren eylemlerini ve siyasal değerlendirmelerini okuyabileceksiniz:
Banka soygunları… Mete Has’ın alıkonulması... İsrail Başkonsolosu Efraim Elrom’un kaçırılması ve öldürülmesi... Mahir Çayan, Ulaş Bardakçı, Cihan Alptekin ve Ömer Ayna’yla Maltepe Cezaevinden firar etmeleri... THKP-C’nin TSK içindeki etkisi ve sempatisi… İdam Cezasına mahkûm olması… gibi sansasyonel süreçlerin öykülerini, doğrudan Ziya Yılmaz’ın anlatımlarından gözlemleyebileceksiniz. 
Ziya Yılmaz’ın kendi anlatımları üzerinden, kronolojik bir hatta derlenmiş bu kitap, çeşitli siyasal olay ve değerlendirmelerin yanı sıra, Ulaş Bardakçı ve Mahir Çayan gibi devrimcilerin insani yönlerini de anımsatıyor, aktarıyor. 
Ve elbette; Hüseyin Cevahir’i, Ahmet Atasoy’u, Ertan Sarıhan’ı, Çörtük İsmet Öztürk’ü, Nihat Yılmaz’ı, Fikri Sönmez’i ve pek çok değerli devrimciyi...
Fatsa’da bir dağ köyündeki mezar taşında “Devrim için yaşadı, Devrim için savaştı!” yazan Fatsalı Ziya Yılmaz’ı...

 

Kapat